Split er topp-6-reisemål

En artikkel om de mest populære reisemål for 2012 (publisert på Dagbladet) nevnes de mest populære ferieland og de mest populære områdene. Kroatia er «bare» på 8.-plass når det gjelder landsoversikten, men Split klarer seg godt.

Bilde

På oversikten over de mest populære sommerfavorittdestinasjoner finner vil Split i selskap med langt større reisemål som Antalya, Rhodos og Kreta. Landet Kypros ligger pare en plassering høyere en den mellomstore byen i Kroatia. Jo, Split har jo også et stort nedslagsfelt ettersom mange ferierer i idylliske landsbyer langs Trogir-Split-rivieraen. Mange har også leilighet i dette området (og da helst på øya Ciovo og i Seget Vranjica).

Ja, nordmenn har virkelig fått øynene opp for hvilke kvaliteter Kroatia har som reisemål. Her slipper man mas og kav fra en overivrig handelsstand, og her kan man gå ifra sine eiendeler uten at de er forsvunnet når man kommer tilbake. Så er det da også det hyggelige og jordnære folkeslaget som gjør at også jeg lander på Split flyplass hver sommer. Området tilbyr mye mer enn bading og sommer. Kultur og historie står sterkt både i Split og Trogir.

Bilde

Her får man altså både i pose og sekk, og som turist kan man jo like gjerne gjøre som Ole Brum og takke ja til begge deler.

Bilde

Foto: ferieikroatia.com

Legg igjen en kommentar